هوشمند سازی ساختمان چیست؟
هوشمند سازی ساختمان (BMS) تشکیل شده از چندین علم برق، تاسیسات ساختمانی، الکترونیک، شبکه های کامپیوتری و برنامه نویسی می باشد.
ایده ها و نظرات طراح یک ساختمان هوشمند نقش مهمی در برطرف نمودن نیازهای ساکنین و یا کارفرما خواهد داشت.
به همین دلیل طراحان ساختمان هوشمند با توجه به نیاز کارفرما و بودجه اقتصادی که آن ها در نظر دارند به طراحی و تجهیز ساختمان می پردازند.
امکانات قابل ارائه در یک ساختمان هوشمند عبارتند از:
1- روشنایی و نورپردازی
2- دیمر هوشمند
3 - سیستم هوشمند امنیتی و حفاظتی
4- سیستم هوشمند سرمایش و گرمایش
5- سیستم هوشمند اعلام و قطع نشتی گاز
6- سیستم هوشمند صوت و تصویر
7- آبیاری هوشمند
8- پرده های برقی
9- موتورخانه هوشمند
10- پارکینگ هوشمند
در هر ساختمان بنابر نوع کاربری آن می تواند همه موارد و امکانات ساختمان هوشمند و یا بخشی از این امکانات مورد استفاده قرار گیرد.
به عنوان مثال: در یک ساختمان مسکونی روشنایی و نورپردازی به همراه سیستم دزدگیر هوشمند پیاده سازی شده است و در ساختمان دیگری سیستم روشنایی به همراه سیستم سرمایش و گرمایش هوشمند نصب و پیاده سازی شده است.
همچنین علاوه بر دسته بندی موارد فوق الذکر و با توجه به نیاز کارفرما در هر پروژه می توان مواردی نظیر پریزهای برق - پنجره ها - درب ورودی منزل و... را نیز به شکل های مختلفی به این سیستم متصل نمود،.این مورد تنها در زمان ارائه طرح و بازدید محل قابل تشخیص خواهد بود.
افراد بسیاری به دلیل اتصالی های برق، آتش سوزی، گاز گرفتگی و یا حوادث پس از وقوع زلزله دچار صدمات جسمی، جانی و مالی شده اند که ساختمان هوشمند در کاهش این صدمات نقش به سزایی دارد. در واقع یکی از دلایل مهم در هوشمند سازی ساختمان، جلوگیری از آسیب هایی است که انسان به دلیل مشکلاتی از قبیل مشغله ذهنی، کمبود فرصت و یا خطاهای انسانی در طی قرن ها نتوانسته با آن مقابله کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید و درخواست خود را برای ما ارسال کنید.
- لینک منبع
تاریخ: پنجشنبه , 09 آذر 1402 (06:43)