امروز پنجشنبه 01 آذر 1403 http://cctv.cloob24.com
0

امروزه پارکینگ‌ها به قسمت بسیار ضروری در بافت شهری تبدیل شده‌اند که حجم بالایی از وسایل نقلیه را در خود جای می‌دهند و از سد معبر و ایجاد ترافیک‌های سنگین جلوگیری می‌کنند. در پارکینگ طبقاتی هوشمند از نقطه ورودی گرفته تا محل پارک، و خروجی‌ها همگی تحت کنترل سیستم هوشمند قرار دارند و دخالت انسانی بسیار کمتر است.

در پارکینگ‌های مکانیزه هوشمند از یک سیستم مدیریت پارکینگ استفاده می‌شود که کنترل قسمت‌های مختلف را در دست دارد و توسط اتاق مانیتورینگ، کنترل و نظارت می‌شود. کنترل گیت ورودی، شناسایی ماشین‌ها، اطلاع از محل پارک ماشین، تعداد ماشین موجود در پارکینگ، کنترل گیت خروجی، بهینه‌سازی فضای پارکینگ، تعیین محل پارک خودرو، شناسایی افراد، و پرداخت هزینه پارکینگ مکانیزه از تجهیزات به‌کاررفته در پارکینگ‌های هوشمند هستند. با نصب پارکینگ طبقاتی هوشمند می توانید، در مساحتی که دارید واحد های مسکونی بیشتر بسازید و جای کمتری به پارکینگ اختصاص بدهید. و ارزش افزوده بیشتری از زمین خود داشته باشید. با نصب پارکینگ طبقاتی هوشمند می توانید مساحت باقی مانده را به یک مجتمع تجاری تبدیل کنید و سود آوری بیشتر داشته باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید و درخواست خود را برای ما ارسال کنید.

مزایای پارکینگ طبقاتی هوشمند

پارک بی درد سر خودرو

راهنمایی با علامت ها و نشانگرها

کاهش زمان جستجوی مکان پارک

از بین رفتن استرس و ناکامی هنگام جستجوی مکان پارک

حفظ زمان با ارزش خصوصاٌ در فرودگاهها، ایستگاه های قطار و مراکز خرید ذخیره سوخت آسودگی و آسایش کامل

برای مالکان و مسئولان ساختمان افزایش جای پارک

کنترل آسان پارک ماشین

هوشمند سازی پارکینگ طبقاتی

سیستم هوشمند سازی پارکینگ طبقاتی را در حالت کلی به دو بخش تقسیم می شود:

1- سیستم مدیریت پارکینگ شامل راهبندها 

2- نرم افزار ها

مزایای سیستم پارکینگ طبقاتی هوشمند

سودآوری و درآمد حداکثری پارکینگ (تا 15 درصد بازدهی بالاتر)

صرفه‌جویی و سازگاری با محیط زیست و تأمین هزینه‌های تهویه پارکینگ

تشخیص پارک غیرقانونی ماشین‌ها

تأمین و رزرو فضا برای مشتریان واقعی و همیشگی

کاهش ترافیک و امکان رزرو با استفاده از تلفن و اینترنت

ارائه اطلاعات آماری و گزارش تردد

ارائه گزارش مالی و تعداد ماشین‌ها

استفاده از سیستم پرداخت الکترونیکی و پرداخت آسان

تأمین امنیت وسایل نقلیه

سیستم راهنمای پارکینگ شامل:

تابلوهای نشانگر

چراغ های سبز و قرمز

سنسورها

کنترل ورودی و خروجی پارکینگ

امنیت یکی از مهم‌ترین فاکتورها در استفاده از پارکینگ هوشمند است که با استفاده از حسگرهای مختلف قابل تأمین است. برای تجهیز ورودی پارکینگ تجهیزات مختلفی استفاده می‌شود که هرکدام سازوکار خاص خود را دارد.

تجهیزات پارکینگ طبقاتی هوشمند

درب الکترونیکی و ریموت دار

این نوع از درهای ورودی به شکل‌های مختلفی ساخته می‌شوند و به‌صورت دیجیتالی یا الکتریکی کنترل می‌شوند. در انواع الکتریکی عملکرد در ورودی بر عهده فرد اپراتور است و درب نیز به کمک انرژی الکتریکی بالا و پایین می‌رود.

قفل‌های دیجیتالی

این نوع از قفل‌ها دارای یک سیستم هوشمند هستند که به قفل متصل هستند. صفحه‌کلید دیجیتالی، اسکن دست و اثر انگشت، اسکن چشم، اسکن صوت و قفل‌های کارتی از تجهیزات کنترل کننده این نوع قفل‌ها هستند. این دستگاه‌ها در محل ورودی پارکینگ نصب شده و پس از تأیید هویت، امکان ورود را به افراد می‌دهد.

کنترل تردد و ثبت تردد

این دستگاه‌ها به‌صورت هوشمند میزان ورودی و خروجی‌ها را ثبت می‌کند و آمار را به‌صورت کامپیوتری ثبت می‌کنند.

مانیتورینگ فضای پارکینگ و تعیین محل پارک

سیستم مانیتورینگ پارکینگ‌های هوشمند مجهز به دوربین‌های مدار بسته هستند فضای پارکینگ طبقاتی هوشمند را پوشش می‌دهند. این سیستم مجهز به یک مانیتور است که فضای پارکینگ را به‌طور کامل نشان می‌دهد و کاربران می‌توانند محل مناسب برای پارک خودروی خود بیابند.این سیستم تعداد فضای خالی و پر موجود در پارکینگ طبقاتی هوشمند و محل هر فضا را به اپراتور و صاحب خودرو نشان می‌دهد. زمانی که خودرو در محل پارک قرار می‌گیرد، سیستم به‌صورت هوشمند فضا را به‌صورت اشغال نشان می‌دهد.

شناسایی محل پارک خودرو بر اساس شماره پلاک

امروزه بیشتر پارکینگ‌ها بسیار وسیع و طبقاتی هستند و امکان پیدا کردن خودرو بدون سیستم‌های هوشمند وجود ندارد. بنابراین اکثر پارکینگ‌ها از سیستم هوشمند برای گرداندن پارکینگ و پیدا کردن محل پارک خودرو استفاده می‌کنند. این سیستم به هنگام ورود خودرو نسبت به شماره پلاک خودرو واکنش نشان داده و اطلاعات آن و محل پارک آن را ثبت می‌کنند. به هنگام مراجعت صاحب خودرو، اپراتور می‌تواند محل خودرو را تشخیص داده و به اطلاع صاحب خودرو برساند.

گیت خروجی و ثبت آمار تردد

این سیستم همانند سیستم ورودی، کلیه تردد پارکینگ طبقاتی هوشمند را ثبت و ضبط می‌کند و اجازه خروج غیرقانونی را به افراد نمی‌دهد. این سیستم دارای قابلیت خروجی اطلاعات است و کاربران می‌توانند اطلاعات تردد پارکینگ را خارج کنند.

دریافت هزینه و پرداخت الکترونیکی

این سیستم به دارندگان وسایل نقلیه اجازه می‌دهد که بدون نیاز به حضور اپراتور اقدام به پرداخت هزینه پارکینگ کنند. این سیستم مجهز به دستگاه‌های کارت‌خوان هستند که به سیستم‌های بانکی متصل هستند و با ورود اطلاعات بانکی، هزینه پارک را دریافت می‌کنند این دستگاه‌ها قابلیت خواندن کارت‌های مدیریت شهری را دارند و می‌توان به کمک آنها این نوع کارت‌ها را نیز شارژ کرد و از مزایای آنها بهره برد. همچنین این سیستم قابلیت پرداخت به‌صورت آنلاین و آفلاین را دارند و می‌تواند برای کاربران قبض پرداخت صادر کند.ی

سیستم راهنماییپارکینگ طبقاتی هوشمند چیست؟

به صورت کلی سیستمی است که به شما کمک می کند که در کمترین زمان ممکن مکان قابل دسترس برای پارک را بیابید. در زمان ورود به پارکینگ طبقاتی هوشمند یک مانیتور برای نشان دادن تعداد پارکیگ قابل استفاده در دسترس است و همچنین در با نگاه به لامپ LED در هر جای پارک می توان فهمید که آن جای پارک خالی است یا خیر. سبز بودن به معنی خالی بودن و قرمز بودن به معنی پر بودن آن جای پارک می باشد.

تعریف PGS

این سیستم جهت ساختمان های اداری، مراکز خرید، ایستگاههای راه آهن، فرودگاه ها و هتل ها مناسب می باشد. این سیستم مکانهای پارک خالی را مشخص و راننده را در کمترین زمان ممکن به نزدیکترین مکان راهنمایی می کند سیستم قابلیت تنظیم برای نیازهای مختلف را دارا می باشد.

طراحی پارکینگ طبقاتی هوشمند

طراحی پارکینگ طبقاتی هوشمند به پارامترهای زیادی بستگی دارد. نوع طراحی به ابعاد مورد نظر جهت ساخت و نوع پارکینگ طبقاتی هوشمند بستگی مستقیم دارد. در طراحی پارکینگ طبقاتی هوشمند به موارد بسیار زیادی توجه می شود که بر اساس معیارهای شهری و معماری ساختمانی و عمرانی طراحی می گردد.

قیمت پارکینگ طبقاتی هوشمند

قیمت پارکینگ طبقاتی هوشمند بستگی به موارد زیادی دارد، این قیمت را نمی توان بصورت دقیق اعلام کرد. هزینه ساخت و راه اندازی پارکینگ طبقاتی هوشمند به تعداد پارکینگ ها، ابعاد پارکینگ، تجهیزات و سیستم های مورد استفاده، هزینه دستمزد مجری ساخت پارکینگ طبقاتی هوشمند و … بستگی دارد.

برای ورود به سایت اصلی ماشین سازی مبتکران، طراح و سازنده انواع پارکینگ های مکانیزه با برند پارک سی، اینجا کلیک کنید.

امروزه با بزرگ شدن شهر ها و گسترده شدن تکنولولژی همچنین افزایش جمهیت که هر زور به تعداد افراد اضافه می شود، با کمبود زمین و فضای سبز روبه رو می شویم، یکی از مشکلاتی که امروزه شهر های بزرگ با آن سر و کار دارند کم بود فضای برای جای پارک ماشین ها یا کمبود پارکینگ می باشد راه حل این مشکل ابجاد پارکینگ های هوشمند متعددی در نقاط مختلف شهر ها می باشد.

پارکینگ مکانیزه شامل ماشین آلات مکانیکی و الکترونیکی و دیجیتالی می باشد که با اشغال کمترین فضا می تواند تعدادی زیادی خودرو را درون خود جای دهد، یکی از مزایای پارکینگ مکانیزه طبقاطی ایجاد پارکینگ های چند طبقه ای بصورت رمپ لوپ است با این روش در کمترین فضا می توان پارکینگی ایجاد کرد که تعدادی زیادی خودرو را درون خود جای دهد. ساخت پارکینگ های مکانیزه دارای ضوابطی می باشد که در این مقاله ما قصد داریم در مورد ضوابط پارکینگ های مکانیزه صحبت کنیم.ضوابط پارکینگ های مکانیزه

ضوابط پارکینگ های مکانیزه مستقل

زمانی که می خواهید یک پارکینگ میکانیزه طراحی کنید باید به چند نکته توجه داشته باشید اول اینکه یک مسیر مستقل برای دسترسی ماشین آتشنشانی پیشبینی کنید دوم اینکه کامیون های آتشنشانی 30 تن وزن دارند باید مکانی بسیار مقاوم برای کامیون آتشنشانی تعبیه کرد. مقاومت ستون های پارکینگ و همچنین مقاومت دیوارهای جانبی پارکنگ در هنگام آتش سوزی باید به مدت یک ساعت باشد پارکینگ های مکانیزه باید دارای کپسول آتش نشانی پودری با کد70 باشند.محل قرارگیری این کپسول ها بهتر است در محل ورود خودرو ها یا در محل خروج خودروها قرارگرفته باشند. از مهم ترین امکاناتی که باید در پارکینگ های مکانیز تعبیه کرد، قرار دادن یک سیستم اطفاء حریق دستی است همچنین باید تمام ورودی ها و خروجی ها را با این سیستم پوشش داد. در محل ورودی پارکینگ یک عدد شیر آتشنشانی خیابانی قرار دهید تا به راحتی در دسترس برای استفاده باشد. در محل ورودی هر طبقه یک انشعاب کوپلنگی با قطر 1٫5 اینچ قرار داده تا بتوانبم تمام طبقات را به کمک آن پوشش دهیم.ضوابط پارکینگ های مکانیزه

شیر آتش نشانی

عرض راه های نفر رو در پارکینگ مکانیزه برابر با 92 سانتیمتر است. تمامی در های موجود در پارکینگ مکانیزه باید مقاومت بالایی داشته باشند، حداقل باید یک ساعت در مقابل آتش مقاومت کنند، در این نوع پارکینگ ها باید از پنچره های چشمی که مجهز به شیشه مقاوم به آتش است استفاده کنند. تمام پارکینگ های مکانیزه باید دارای سیستم برق اضطراری باشند. در ضمن سیستم های اطفاء حریق اتوماتیک آبی(sprinkler) مطابق با NFPA13  باید در تمام قسمت های پارکینگ اجرا شود در قسمت هایی از پارکینگ که سقف دائمی وجود ندارد می توان از اسپرینکلر های دیواری استفاده کرد. زمانی که این سیستم راه اندازی می شود، باید توانایی لازم برای تغذیه ی تمام آسانسور های آتش نشان، سیستم اعلان حریق، شبکه بارنده جعبه های آتش نشانی و سیستم تهویه دود و روشنایی اضطراری را داشته باشد. در سیستم بالابر خودرو ها نیز باید یک سیستم انتقال خودرو حریق زده به مکان امن و تخلیه آن در نظر گرفته شود.ضوابط پارکینگ های مکانیزه

ضوابط پارکینگ های مکانیزه با سیستم ترکیبی

سیستم ایمنی پارکینگ باید به گونه ای طراحی گردد، تا زمانی که یک فرد وارد پارکینگ می شود سیستم بصورت خودکار خاموش شود و بعد از اینکه خطر رفع شد دوباره روشن شود، این سیستم دارای دولایه محافظی می باشد تا در زمانی که در لایه اول مشکلی بوجود آمد لایه دوم فعال شود و ایمنی مجموعه را حفظ کند. در ساخت دیوار طبقات پارکینگ مکانیزه ترکیبی باید از مصالحی استفاده شود تا بتواند مقاومتی دو ساعته در برابر آتش سوزی داشته باشد. کنترل و تهویه دود حاصل از آتش سوزی باید به گونه باشد که وارد طبقات فوقانی نشود و همچنین پلکان و شیبراه نفربر برای امداد در نظر گرفته شود. توجه به چند نکته در ساخت پارکینگ طبقاتی ترکیبی ضروری است،1- مسیری برای عبور ماشین آتشنشانی تعبیه شود.2- مکانی تعبیه کنید که مقاومت بالایی در برابر وزن 30 تنی ماشن آتش نشانی داشته باشد. جهت سهولت ورود نیروهای امدادی حداقل ارتفاع مجاز سر درب کمتر از 4٫5 متر نباشد.

در پارکینگ های مکانیزه ترکیبی برای جلوگیری از حریق به طبقات بالاتر باید از ارتباط طبقات با یکدیگر جلوگیری کرد همچنین در کف طبقات باید یک سیستم جمع آ وری بنزین و هدایت آن به قسمت ایمن ساخته شود. تمامی طبقات پارکینگ را سیستم دودبند مجهز کنید، سیستم تهویه مطبوع باید هر یک ساعت دو بار عمل تهویه را انجام دهد در تمام طبقات روشنایی باید کامل باشند. تمامی درب هایی که برای پلکان دسترسی به طبقات تعبیه شده، باید مقاومتی یک ساعت در برابر حریق داشته باشند و از پنجره های چشمی با شیشه مقاوم نیز برخورد دار باشند.سازه فولادی به کارگیری شده در سازه مکانیزه باید جهت حریق حفاظت شود به طوری که بتوان در برابر 2 ساعت آتش سوزی مقاومت کنند. پارکینگ های مکانیزه که بیش از 9 متر ارتفاع دارند باید به آسانسور مخصوص آتش نشانی مجهز باشند.ضوابط پارکینگ های مکانیزه

ضوابط پارکینگ های مکانیزه پازلی

پارکینگ مکانیزه پازلی به این گونه عمل می کند که فضای که پارکینگ یک خودرو در نظر گرفته شده است را به خودرو افزایش می دهد. در طراحی نوعی از این پارکینگ ها، ماشین در سطح شیبدار قرار می گیرد که این نوع طراحی اشتباه است. پارکینگ پازلی اجازه ی ساخت دارد که رمپ و پلکان های آن از طرف سازمان آتش نشانی مورد تایید قرار بگیرد در پارکینگ مکانیزه پازلی حداکثر تعداد طبقات مجاز برای ساخت دو طبقه می باشد.ضوابط پارکینگ های مکانیزه

مشکلات موجود در محل پارک اتومبیل در شهرها

بالا بودن حجم ترافیک شهری در کلان شهرهای بزرگ به دلیل عدم وجود فضای پارک خودرو در محدوده مراکز خرید و عمومی.

بالا بودن قیمت زمین و نیز وجود زمین‌هایی با مساحت کم و نواقص ابعادی و بادسترسی‌های نامناسب در مناطق بحران ترافیک

بالارفتن تمایل خانواده ها به داشتن خودروهای بیشتر و درگیری‌های میان همسایگانبه دلیل استفاده از فضاهای محدود معابر و ایجاد مزاحمت برای یکدیگر در هنگامپارک خودرو.

پایین بودن درآمد پارکینگ‌های طبقاتی سنتی به نسبت میزان سرمای ‌هگذاری و درنتیجه غیر اقتصادی شدن این شاخه از فعالیتهای اقتصادی که منجر به عدم تمایل ورود بخش خصوصی و دولتی برای توسعه آن شده است.ضوابط پارکینگ های مکانیزه

ویژگی های پارکینگ های مکانیزه

توانایی در استفاده بهینه از فضا کاهش ارتفاع، کاهش فضای خالی بین خودروها.

توانایی ایجاد پارکینگ در روی زمین و یا زیر زمین به صورت ترکیبی.

پارکینگ های مکانیزه از نظر هزینه، بسیار هزینه ی پایین تری نسبت به سایر پارکینگ ها دارد همچنین زمان ساخت کمتری نسبت به پارکینگ های سنتی دارد.

توانایی جابه جایی برخی از طرح ها و تیپ ها از جایی به جای دیگر.

عدم نیاز به تعداد پرسنل بالا به دلیل مکانیزه بودن سیستم.

امنیت بالا در حفظ و نگهداری از خودرو.

برای ورود به سایت اصلی ماشین سازی مبتکران، طراح و سازنده انواع پارکینگ های مکانیزه با برند پارک سی، اینجا کلیک کنید.

ضوابط پارکینگ های مکانیزه تجاری

زیر منطقه پارکینگ تجاری استفاده های مجاز علاوه بر پارکینگ، احداث واحدهای تجاری و کارگاه های مجاز شهری و دفاتر در زیرمنطقه پارکینگ تجاری مجاز است.

ضوابط احداث بنا، حداکثر سطح اشغال ساختمان در همکف زیرمنطقه پارکینگ تجاری تامین نور کافی و تهویه مطبوع برابر

حداکثر سطح زیربنا در تمام طبقات در زیر منطقه پارکینگ تجاری

حداکثر تعداد طبقات مجاز ساختمان در زیر منطقه پارکینگ تجاری

ضوابط پارکینگ های عمومی

در مقابل هر طبقه پارکینگ عمومی می توان از 20% مساحت کل زمین جهت کاربری استفاده نمود. نوع استفاده واحدهای تجاری حاصل از کاربری پارکینگ عمومی، با موافقت کمیسیون در قانون شورای عالی شهرسازی و معماری تعیین می گردد. در ایجاد یک پارکینگ عمومی توجه به چند نکته ضروری است، اگر می خواهید فضایی با امکان پارک بیشتر برای خودرو ها فراهم کنید توجه داشته باشید که برای ساخت یک واحد پارکینگ دو ستون عرضی 3 متر (سه متر) و آکس به آکس دو ستون طولی آن 5 متر (پنج متر) الزامی است‌. در هر صورت عرض محل پارک کمتر از 2/50 متر نباشد‌. همچنین توجه به این نکته، برای ساختن دو واحد پارکینگ به صورت مزاحم دو ستون عرضی 3 متر (‌سه متر‌) و طول آن 10 متر (‌ده متر‌) الزامی است‌. در هر صورت عرض محل پارک کمتر از 2/50 متر نباشد‌. و در آخر برای ساخت سه واحد پارکینگ دو ستون عرضی 7/50 متر (هفت و نیم متر‌) و دو ستون طولی آن نیز 5 متر (پنج متر) الزامی است‌. در هر صورت عرض محل پارک کمتر از 7 متر نباشد‌.

ضوابط پارکینگ های مکانیزه در مقررات ملی ساختمان

ساخت پارکینگ در قسمت هایی از فضای باز جزء زیربنا محسوب نمی گردد و به شرط آن که مانور اتومبیل تامین باشد در مازاد فضای باز به ازای هر پانزده متر مربع یک واحد پارکنیگ قابل ساخته می شود. رامپ پارکینگ در فضای باز ساختمان جزء زیربنا نمی باشد. شما فقط مجاز به ساخت یک در ورودی برای پارکینگ می باشید، اما در صورتی که طول بر زمین 20 متر یا بیشتر باشد می توانید از دو در خروجی و ورودی برای پارکینگ در نظر بگیرید. بیشترین ارتفاعی که برای پیلوت در نظر گرفته می شود تا 40٫2 متر است اما به شرطی که در جهت ساخت پارکینگ باشد بلامانع است و در صورتی که زیرزمین احداث نگردد ارتفاع اولیه تا 60٫2 متر به شرط اینکه سطح فونداسیون تا 60 سانتیمتر پایین تر از گذر باشد بلامانع است.

ارتفاع تمام شده پیلوت تا2-40 متر برای احداث پیلوت و زیرزمین در صورتی که پروانه ساختمانی صادر شده باشد هیچ مشکلی ندارد. لوله کشی های لازم و همچنین ارتفاع اولیه زیرزمین براساس پروانه تا 3متر و ارتفاع تمام شده 60٫2 متر هیچ مشکلی ندارد و ایجاد راه ورودی پارکینگ رامپ از قسمت فضای آزاد ساختمانی نیز مشکلی ندارد. ایجاد دو واحد پارکینگ از مجموع پارکینگ های مورد نیاز پشت سر هم بلامانع است. اجرای شیب مثبت جهت رامپ پارکینگ با رعایت ضوابط نورگیری زیرزمین و سایر مقررات بلامانع است.

ارسال دیدگاه